Zonnestroom installaties

A-kwaliteit panelen en omvormers

Zet 10 verschillende auto's naast elkaar en iedereen ziet het verschil. Zet 10 verschillende zonnepanelen naast elkaar en ze lijken allemaal op elkaar. De verschillen zijn pas waarneembaar na enkele jaren gebruik. De slechtere panelen zullen al snel beduidend minder opleveren.  Indutecc heeft zich tot doel op zich gesteld om kwalitatieve zonnestroom installaties te leveren. Wij kiezen voor Europese fabricaten met aantoonbare kwaliteitsgaranties. Door producten van binnen de EU te leveren kunnen wij altijd terugvallen op de garanties van de fabrikanten. Bij import van buiten de EU is de Europese importeur juridisch gezien de fabrikant. De vermelde fabrieksgaranties blijken dan vaak ook niet claimbaar, zeker als de importeur zelf een garantietermijn van één jaar aanhoudt. Goedkoop is duurkoop geldt maar al te vaak in zonnestroom land.

Onze premium leverancier

Onze premium leverancier van zonnepanelen is de Duitse fabrikant Solarwatt. In de volledig geautomatiseerde fabriek in Dresden worden uitsluitend glas/glas panelen geproduceerd.   Glas/Glas panelen bieden veel voordelen t.o.v. traditionele glas/Folie panelen:

 • Mechanisch veel sterker
 • Bestand tegen zand en zout (kust regio's)
 • Bestand tegen hagelstenen van 45mm (De standaard hageltest bij panelen gaat uit van 25mm)
 • Brandbestendig
 • Langere levensduur
 • Lagere degeneratie (hogere energieafgifte gedurende de levensduur)
 • Glas/Glas panelen

  De cellen in zonnepanelen zijn zo fragiel als chips. Knielen of lopen over een glas/folie paneel beschadigt de cellen in een paneel, dit is vanaf de buitenkant niet zichtbaar maar zorgt wel voor mindere opbrengst.  Toch zien wij regelmatig glas/folie panelen gemonteerd worden waarbij dit blijkbaar totaal onbekend is bij de monteurs. Bij Glas/Glas panelen zitten de cellen tussen twee glasplaten in de neutrale zone. Deze zijn daardoor beloopbaar zonder de cellen te "breken". GLAS/GLAS Panelen zijn corrosiebestendig verder zijn ze over het algemeen veel sterker dan de reguliere panelen Door zijn lucht- en vochtdichte ontwerp loopt de verwachte levensduur op tot meer dan 40 jaar. Bovenop de robuustheid zijn glas-glas panelen beter in staat warmte af te voeren dan reguliere zonnepanelen. De garantie op Glas/Glas panelen bedraagt 30 op het product én 30 jaar op vermogen met 87% opbrengstgarantie! Solarwatt noemt zijn garanties Oprecht betrouwbaar. Wat dit precies inhoud kunt u lezen in de Solarwatt brochure: Garantie Oprecht betrouwbaar

  Glas/Folie panelen

  Om ook in de vraag naar Glas/Folie panelen te kunnen voorzien is Indutecc de Nederlandse importeur van EXE-Solar & FuturaSun panelen. Beide fabricaten zijn gehuisvest in Italië en leveren dan ook onder de Europse garanties. Productie komt vanuit Italië en vanuit Azië. Op de Aziatische panelen wordt echter wel de Europese garantie vanuit Italië geboden. Dit was voor ons één van de belangrijkste criteria om voor deze fabricaten te kiezen. Daarnaast biedt EXE-Solar 15 jaar product garantie en 25 jaar vermogen garantie op 85% opbrengst. Dat laatste is bijzonder hoog voor Glas-Folie panelen.

  SolarEdge’s innovatieve omvormer topologie

  De DC-AC omvormer van SolarEdge is speciaal ontworpen om te werken met de SolarEdge power optimizers. Omdat Maximum Power Point Tracking (MPPT) en spanningsbeheer voor elk paneel afzonderlijk door de power optimizer wordt verzorgt, is de omvormer alleen verantwoordelijk voor de DC-AC omzetting. Zodoende is dit een eenvoudiger, kosteneffectiever en betrouwbaarder PV-omvormer met standaard 12 jaar garantie die verlengbaar is naar 20 of 25 jaar. De vaste stringspanning verzekert te allen tijde het hoogste rendement (>97% gemiddeld rendement) onafhankelijk van stringlengte en temperatuur.

  Draagsystemen

  Voor dak draagsystemen gebruiken we Renusol op schuine daken, zowel op pannen als op staal dak en golfplaten daken. 
  Op platte daken werken we uitsluitend met het Nederlandse Sunbeam systeem. Door de slimme en stabiele constructie is een zeer snelle montage mogelijk en worden de panelen optimaal en veilig ondersteund. Hierdoor kunnen de zonnepanelen jarenlang ongestoord duurzame energie genereren.