Renovatie elektrotechniek

Elektriciteit renoveren

Als een elektrische installatie in een hele slechte staat verkeert, dient men deze gedeeltelijk of volledige te vervangen door een nieuwe elektrische installatie. Men spreekt dan van een renovatie van je elektrische installatie.

Renovatie

Een elektrische installatie bestaat uit enkele grote aanknopingspunten Deze zijn:

 • Een groepenkast ofwel verdeler genoemd
 • De bedrading van de stroomgroepen
 • De randaansluiting - lichtpunten en stopcontacten

 • Bij de renovatie van de elektrische installatie, kijk je dus eerst welk onderdeel je dient te vervangen. In het slechtste zal de algehele elektrische installatie vervangen moeten worden.

  Verdeler vervangen

  Tijdens de renovatie wordt de verdeler vervangen. Dit kan een 1 -Fase of 3-Fase verdeler wordt. Het is maar net wat uw Net beheerder op dat moment naar binnen in uw huis heeft geplaatst. Er worden dan nieuwe automaten of zekeringen geplaatst, plus nieuwe automaten waaronder ook aardlekschakelaar (s). Ook worden de ( nieuwe ) automaten of zekeringen geplaatst volgens de NEN- Normen.4 groepen achter 1 aardlekschakelaar.

  Vervangen van draden en kabels

  Soms er sprake van draden of  kabels die vervangen dienen te worden omdat de isolatie niet voldoende is of dat er meer vermogen gevraagd wordt door een zwaarder apparaat .In de meeste gevallen is het makkelijke de kabels te vervangen omdat deze in een buis achter een muur zit. Door een trekveer te gebruiken, trekt men de kabels er zo in. Bij kabels ligt de situatie anders en zal er soms hak en breek -werkzaamheden verricht moeten worden. Verder verzorgen wij gelijk dat de elektrische schema’s up-to-date is.

  Renoveren van stopcontacten en lichtpunten

  Oude stopcontacten vervangen of slecht geplaatste stopcontacten vervangen is aangeraden binnen de elektrische installatie. Volgens de NEN - installatienormen moet alle wandcontactdozen geaard zijn. De bedrading wordt ook getest bij een elektrische keuring. Slechte isolatie zorgt dan ook voor een negatief advies. Ook een stopcontact met aarding dat aangesloten is zonder aarding wordt afgekeurd. Er zijn vele soorten schakelmaterialen die Amazon Energy kan aanbieden. Wij adviseren u graag tijdens het project.

  Elektrische installatie renoveren omwille van een negatieve keuring

  Heeft u een woning gekocht en is de elektriciteit afgekeurd?
  Is de elektrische installatie afgekeurd door uitbreiding?
  AmazonEnergy helpt u graag met het verloop van deze omstandigheden. Daarbij ontvangt u een keuringsrapport van de desbetreffende installatie.