Slim wonen

Slim Wonen

Slim Wonen zelf geld besparen en zelf de volledige controle over jouw energiehuishouden managen. Dit kan! Er zijn een paar systemen die dit haarfijn voor u doen. Neem bijvoorbeeld de EnergyManager van SOLARWATT. Door toepassing van de SOLARWATT EnergyManager word jij de baas over jouw energie.

Dit kan heel veel schelen op uw portemonnee. De vele mogelijkheden die de EnergyManager u biedt zorgen ervoor dat alle grote energieverbruikers en duurzame energietechnieken vanuit een centrale interface worden gemonitord en aangestuurd. Waar je ook bent, op ieder moment van de dag. Er ontstaat zo een volledig controleerbaar energiehuishouden, waarbij de inkoop van elektriciteit van de energieleverancier tot een minimum wordt beperkt. Dit is goed voor het milieu.

Stroomopslag

Wat men door de zonnepanelen opwekt kunt u dus heel Slim gebruiken door deze overdag op te slaan. De opgeslagen stroom wordt opgeslagen in een Batterijopslag. Deze stroomopslag kunt u heel goed gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine, meestal draait men in de avond voor goedkoop stroom. Met de EnergyManager van SOLARWATT kunt de opgeslagen stroom van een wasmachine of een droger overdag’s gebruiken, alles beperken tot het volstrekte minimum. Bedenk wel hoe groter de batterijopslag, des te meer stroom er opgeslagen kan worden. De wasmachine of droger hoeft dus in de avond niet meer aan gezet te worden. Een flinke stroombesparing dus!

Startklaar voor de thuisbatterij

Door de MyReserve thuisbatterij te combineren met de EnergyManager, kan de batterij binnen jouw energiehuishouden de optimale rol vervullen als opslagmedium. De slimme aansturing vanuit de EnergyManager zorgt ervoor dat de zelfconsumptie van zonne-energie wordt geoptimaliseerd, en is er vervolgens een minimale batterijcapaciteit benodigd om maximaal te profiteren van je zonnestroom. De EnergyManager kan ook op basis van de weerspellingen bepalen wanneer tot welk niveau de thuisbatterij gevuld moet worden. Zo gebruik je ook op een bewolkte dag een maximale hoeveelheid zonne-energie.